Results 1 to 1 of 1

Thread: mplayer won't play avi file but dragon player will

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    92
    Thanks
    2
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3

    Default mplayer won't play avi file but dragon player will

    I seem to be getting conflicting info from "identify", "file", "mplayer", and dragon player.
    The identify indicate something is wrong with the file I have moved over from my DVR 880HD but dragon player plays it fine. Mplayer produces a gray uniform background? and the expected blue borders with sound but no picture. It appears to be using ffmpeg codec OK.

    identify outputs this:
    identify: delegate failed `"ffmpeg" -v -1 -vframes %S -i "%i" -vcodec pam -an -f rawvideo -y "%u.pam" 2> "%Z"' @ error/delegate.c/InvokeDelegate/1061.
    identify: unable to open image `/tmp/magick-XXIRmza6.pam': @ error/blob.c/OpenBlob/2584.

    file says:
    SUNP0003.AVI: RIFF (little-endian) data, AVI, 640 x 480, ~30 fps, video: Motion JPEG, audio: uncompressed PCM (mono, 22050 Hz)


    and mplayer displays:
    Code:
    mplayer -abs 65536 -delay -0.4 -nobps /home/justme/files/SUNP0003.AVI
    Playing /home/justme/files/SUNP0003.AVI.
    AVI file format detected.
    [aviheader] Video stream found, -vid 0
    [aviheader] Audio stream found, -aid 1
    VIDEO:  [MJPG]  640x480  24bpp  29.957 fps  5590.8 kbps (682.5 kbyte/s)
    ==========================================================================
    Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
    Selected video codec: [ffmjpeg] vfm: ffmpeg (FFmpeg MJPEG)
    ==========================================================================
    ==========================================================================
    Opening audio decoder: [pcm] Uncompressed PCM audio decoder
    AUDIO: 22050 Hz, 1 ch, s16le, 352.8 kbit/100.00% (ratio: 44100->44100)
    Selected audio codec: [pcm] afm: pcm (Uncompressed PCM)
    ==========================================================================
    AO: [oss] 22050Hz 1ch s16le (2 bytes per sample)
    Starting playback...
    Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
    Opening video filter: [scale]
    Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
    I would like to use mplayer to display avi files and did at one time but that command is not producing output.
    Does someone have a clue what might be wrong? I also need to write to a file (preferably with mplayer) to the memory card, can someone point me to a tutorial or is it as simple as "cp"? Never played with SDHC cards before.
    Last edited by timtravlr; 8th January 2014 at 03:00 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Video player to play .wmv video files in ubuntu Linux 11.10
    By chandrasekhar439 in forum Ubuntu / Debian
    Replies: 1
    Last Post: 22nd November 2011, 05:38 PM
  2. Centos Linux playing 3gp on mplayer
    By ananth_ak in forum Linux software
    Replies: 2
    Last Post: 24th July 2010, 03:41 PM
  3. Amarok won't play mp3's
    By tiger in forum Ubuntu / Debian
    Replies: 3
    Last Post: 23rd August 2008, 09:54 PM
  4. Mplayer on openSuse 10.2
    By Andross in forum Linux software
    Replies: 2
    Last Post: 17th August 2007, 03:22 AM
  5. why real player wont play
    By kavi in forum Linux software
    Replies: 1
    Last Post: 4th November 2005, 11:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •