Results 1 to 10 of 10

Thread: Hotmail not receive email

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    75
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    6

    Default Hotmail not receive email

    Hello,

    I have 3 dedicated server and all 3 server have the same configuration, but in 1 if I use the mail() of php hotmail not receive the email :S any idea?

  2. #2
    Never say die nixcraft's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    BIOS
    Posts
    4,513
    Thanks
    17
    Thanked 804 Times in 511 Posts
    Rep Power
    10

    Default

    What do you see in mail server log file? Do you see mail message sent to hotmail user?
    All [Solved] threads are closed by mods / admin to avoid spam issues. See Howto mark a thread as [Solved]


  3. #3
    Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    75
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    6

    Default

    Hi,

    in the log I view this

    PHP Code:
    Apr  3 12:49:48 web qmail-queue-handlers[3054]: Handlers Filter before-queue for qmail started ...
    Apr  3 12:49:48 web qmail-queue-handlers[3054]: from=root@web.XXX.XXX.com
    Apr  3 12
    :49:48 web qmail-queue-handlers[3054]: to=XXXXX@hotmail.com
    Apr  3 12
    :49:48 web qmail-queue-handlers[3054]: hook_dir '/usr/local/psa/handlers/before-queue'
    Apr  3 12:49:48 web qmail-queue-handlers[3054]: recipient[3] = 'XXXXX@hotmail.com'
    Apr  3 12:49:48 web qmail-queue-handlers[3054]: handlers dir '/usr/local/psa/handlers/before-queue/recipient/XXXXXX@hotmail.com'
    Apr  3 12:49:48 web qmail-queue-handlers[3054]: startersubmitter[3055exited normally
    Apr  3 12
    :49:48 web qmail1270291788.912904 new msg 50856746
    Apr  3 12
    :49:48 web qmail1270291788.912970 info msg 50856746bytes 258 from <root@web.XXx.XXX.comqp 3055 uid 0
    Apr  3 12
    :49:48 web qmail1270291788.919872 starting delivery 15317msg 50856746 to remote ilmeglio40@hotmail.com
    Apr  3 12
    :49:48 web qmail1270291788.919906 statuslocal 0/10 remote 1/250
    Apr  3 12
    :49:50 web qmail1270291790.680754 delivery 15317success65.55.92.184_accepted_message./Remote_host_said:_250__<20100403104948.3053.qmail@web.XXX.XXX.com>_Queued_mail_for_delivery
    Apr  3 12
    :49:50 web qmail1270291790.680862 statuslocal 0/10 remote 0/250
    Apr  3 12
    :49:50 web qmail1270291790.680901 end msg 50856746 

  4. #4
    Contributors jaysunn's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    NYC - USA
    Posts
    1,025
    Thanks
    164
    Thanked 153 Times in 132 Posts
    Rep Power
    24

    Default

    Check to make sure the server has correct Reverse DNS setup. Main stream mail providers e.g. HOTMAL , GMAIL etc...

    Will only except mail from a correctly setup mail server with RDNS.


    Code:
    shine:~ root# dig -x 67.72.16.xxx
    
    ; <<>> DiG 9.6.0-APPLE-P2 <<>> -x 67.72.16.xxx
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 5868
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;xxx.16.72.67.in-addr.arpa.	IN	PTR
    
    ;; ANSWER SECTION:
    xxx.16.72.67.in-addr.arpa. 3600	IN	CNAME	xxx.128-255.16.72.67.in-addr.arpa.
    xxx.128-255.16.72.67.in-addr.arpa. 10800 IN PTR	mailhost01.domain.com.
    
    ;; Query time: 68 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.1#53(192.168.1.1)
    ;; WHEN: Sat Apr  3 09:49:46 2010
    ;; MSG SIZE  rcvd: 106
    
    shine:~ root#
    HTH,

    Jaysunn

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    75
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    6

    Default

    Hi,

    the RDNS i think is ok but when I use the SMTP or ATMAIL the email delivery into my mail box correctly, when I use mail function of php no -.-' other ideas?

    I use the same php.ini into all my server this is the mail section

    PHP Code:
    [mail function]
    ; For 
    Win32 only.
    SMTP localhost
    smtp_port 
    25
    ; For Win32 only.
    ;
    sendmail_from me@example.com
    ; For Unix onlyYou may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
    ;
    sendmail_path = /usr/sbin/sendmail --i
    sendmail_path 
    = /var/qmail/bin/qmail-inject
    Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
    to the sendmail binaryThese parameters will always replace the value of
    the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
    ;
    mail.force_extra_parameters 

  6. #6
    Contributors jaysunn's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    NYC - USA
    Posts
    1,025
    Thanks
    164
    Thanked 153 Times in 132 Posts
    Rep Power
    24

    Default

    Hmm.


    It could be that your sendmail process isn't configured to allow mail relaying, as Nixcraft said check maillog for details.

    Also check the php.ini file for differences on the working servers versus the not working system.

    From PHP.ini
    Code:
    ; For Unix only.  You may supply arguments as well (default: 'sendmail -t -i').
    ;sendmail_path =
    Answered to Quickly, you posted php.ini LOL
    HTH,

    jaysunn
    Last edited by jaysunn; 3rd April 2010 at 07:34 PM. Reason: posted to soon,

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    75
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    6

    Default

    php-ini is the same I have type copy and paste the kernel is the same too qmail :S i don't find an solution :@ only with account hotmail, gmail and other account it's ok

  8. #8
    Contributors jaysunn's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    NYC - USA
    Posts
    1,025
    Thanks
    164
    Thanked 153 Times in 132 Posts
    Rep Power
    24

    Default

    Let's try this:

    See what if any error messages are returned by adding the following two lines of code immediately after your first opening <?php tag -

    Code:
    ini_set("display_errors", "1");
    error_reporting(E_ALL);
    Try sending again, check the logs again.

    jaysunn

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    75
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    6

    Default

    Done, no error

  10. #10
    Contributors jaysunn's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    NYC - USA
    Posts
    1,025
    Thanks
    164
    Thanked 153 Times in 132 Posts
    Rep Power
    24

    Default

    Really,

    No log information. You can try adding this to your php mail script so you can set a log point.

    Code:
    $eLog="/tmp/mailError.log";
    Make sure permissions are ok. Try sending again and hopefully you can snag a error message.

    Good Luck,

    Reference link:

    http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/sma...hp/php-03.html
    jaysunn
    Last edited by jaysunn; 3rd April 2010 at 07:57 PM. Reason: Added Link for reference

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hotmail/gmail login problem - Squid Transparent Proxy
    By Cyborg_sa in forum CentOS / RHEL / Fedora
    Replies: 5
    Last Post: 12th November 2010, 09:17 AM
  2. Shell script to receive log files from a remote server
    By ratikanta123 in forum Shell scripting
    Replies: 3
    Last Post: 12th December 2009, 05:06 AM
  3. Hotmail email problem with Squid on RHEL-4
    By ifti in forum Proxy Servers
    Replies: 5
    Last Post: 4th December 2009, 10:46 PM
  4. recv unable to receive first to characters. REALLY head ditching!!!!!!
    By naveenisback in forum CentOS / RHEL / Fedora
    Replies: 0
    Last Post: 13th August 2009, 07:12 PM
  5. Email Disclaimer
    By mvibin in forum Mail Servers
    Replies: 2
    Last Post: 21st May 2008, 11:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •